Medische pedicure

Medisch pedicure houdt in dat ik risicovoeten behandel, is er sprake van diabeitici,reuma, spasticiteit, verwaarlozing of ouderdom, dan bent u aan het goede adres.Vergoeding via ziekenfonds is mogelijk, afhankelijk hoe u verzekerd bent.

 

Tijdens een intake gesprek maak ik een voet analyse, en bespreek met u samen wat wenselijk en nodig is.

 

Behandeling:

  • Nagels knippen en verzorgen.
  • Verwijderen van eelt/kloven of likdoorns
  • Behandelen van mycose nagels (schimmel) en ingroeiende of ingegroeide nagels.
  • Voetverzorging dmv een aangepaste voetcréme.

 

 

Tevens zijn er ook specialistische technieken mogelijk.Deze behandelingen zijn gericht op het voorkomen en verminderen van de pijnklachten.

 

De specilaistische technieken zijn;

 

Nagelbeugel techniek. De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagel te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien zodat deze niet gaat ingroeien.Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct de pijn.

 

Nagelreparatie met Acryl.Hiermee kan een mooie egale nagel gemaakt worden die op de oorspronkelijke nagel wordt aangebracht.Het geeft de nagel stevigheid,maakt mycose(schimmel)onzichtbaar.Nagels die kapot of sterk beschadigt zijn krijgen weer een mooi en egaal aanzicht.

 

Orthese.Een orthese is een hulpmiddel dat van silliconen wordt persoonlijk op maat gemaakt, en wordt voornamelijk toegepast bij de tenen/voorvoet..Een orthese kan de stand van de tenen of voorvoet licht corrigeren, pijnlijke plekken verlichten, en prefentief werken bij wondjes of eelt

 

Vilttechniek.Vilt kan pijnlijke drukplaatsen verlichting geven,oplossen of drukvrij leggen.